Lene Rønfeldt

6 hurtige

Lene Rønfeldt

6 spørgsmål til indretningstylist Lene Rønfeldt om dynamik i rummet, familieværdier og moderne æstetik

Da fjernsynet begyndte at dukke op, var de så store, at det krævede den samme plads som en hel skænk. Siden da har teknologien ændret sig. Den har slanket TV’et til et par centimeter i dybden, samt flyttet TV’et fra gulvet op på væggen. Dette ændrer ikke blot vores indretning, men også familiens dynamik. Vi har stillet 6 spørgsmål til indretningsstylisten Lene Rønfeldt, hvor vi snakker om dynamikken i rummet, familieværdier og moderne æstetik vedrørende tech. 

A-Frame
Snow - 2.200 DKK
Køb nu
"Drømmen er altid værelser/rum, hvor familien kan samles eller hvor vennerne kan hænge."

Pedestal: Når du begynder på et nyt interiør projekt, hvad er så den vigtigste del du skal have på plads før du begynder på indretningen, og hvad er dine største inspirationer?

Jeg fokuserer altid på at forstå familiens underliggende behov i forhold til, hvordan de bruger de forskellige rum i deres hjem og hvordan de bruger deres nuværende værelser, samt om de er tilfredse med den struktur. Måske de drømmer om at ændre vaner eller blot at ændre familiestrukturen.

Drømmen er altid værelser/rum, hvor familien kan samles eller hvor vennerne kan hænge. Dette er også den egentlige udfordring, fordi interiøret skal være fleksibelt og skalerbart alt afhængigt af lejligheden. 

Min inspiration kommer alle steder fra. Ting jeg bemærker, smarte løsninger, hoteller og min egen intuition.

"Der er ofte en konflikt mellem æstetik og funktion… og uorganiserede ledninger. Hold nu op jeg hader dem"

Pedestal: I interiørmagasiner virker det tilsyneladende til at ingen ejer et TV. Hvorfor er vi så bange for at vise, at vi ser fjernsyn?

Haha det er sandt. Der er simpelthen områder i hjemmet, som aldrig er dokumenteret, og måske hænger det sammen med, at “familie alteret” ikke er noget man har lyst til at vise frem. Jeg ser mange lokationer, huse osv. og jeg ser sjældent rigtig gode TV-løsninger.

Der er ofte en konflikt mellem æstetik og funktion… og uorganiserede ledninger. Hold nu op jeg hader dem. Måske kan folk også godt lide at vise, at de ikke slapper den, ved at se serier, selvom det jo er blevet en integreret del af de fleste menneskers liv.

Så er et godt serveret måltid ved middagsbordet mere fotogent.

Pedestal: Hvad er vigtigst inden for indretning. Form eller komfort?

Begge. Rigtig flot indretning er når funktion og æstetik smelter sammen i harmoni. Det er der, at jeg som indretningsstylist lykkedes.

Pedestal: Det faktum at TV’et er endt på væggene i stedet for at være et prestigefyldt møbel, hvordan ændrede det måden, at vi indretter vores hjem på?

Det ændrede sig, fordi vi alle er i konflikt med os selv om, hvordan vi skal indrette vores rum.

På den ene siden må TV’et ikke dominere for meget, da vi gerne vil kunne skabe et æstetisk opholdsrum med et dynamisk udtryk. På den anden side skal vi indrette de omkringliggende møbler, så det giver mening i forhold til retningsbestemmelsen hen mod TV’et.

Med vægmonterede TV’er er fleksibiliteten væk, fordi du ikke bare dækker store huller i væggen, hver gang du vil flytte TV’et.

Pedestal: Hvad sker der med funktionaliteten af et TV, når det aktiveres som et møbel, i stedet for at hænge statisk på væggen?

Det giver stor fleksibilitet, og du kan selv bestemme, hvor meget TV'et skal dominere dit rum.

TV-design bliver også mere og mere elegante, så måske behøver vi ikke at dække dem til mere. Det giver også en tilsvarende løs og afslappet måde at indrette på.

Moon Rollin'
Charcoal - 1.900 DKK
Køb nu
Hook Mount
Pearl - 100 DKK
Køb nu
Moon Rollin'
Ultra Marine - 1.900 DKK
Køb nu

Pedestal: Hvilken rolle spiller TV'et i dit eget hjem?

En væsentlig rolle. Vores TV er fastgjort til væggen, hvilket var den eneste mulighed med den type TV, som vi har. Det er dog altid i vejen når jeg vil indrette vores rum, desværre.

Det er et elsket fællesrum, hvor vi ser film, børne-tv og serier i weekenderne.